Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

MEGA Horseware SALE! 25% korting op ALLES! Actievoorwaarden >>

Dalmar Peesbeschermers

Dalmar is het ruitersportmerk dat hoogwaardige beenbeschermers ontwikkeld voor in de paardensport. Dalmar Horseboots Ireland produceert ’s werelds meest technologische ontwikkelde beenbescherming. Het doel van de beenbescherming van Dalmar is het voorkomen van blessures bij paarden. Ze hebben speciale beenbescherming ontwikkeld voor de verschillende disciplines binnen de paardensport, namelijk Eventing, Crosscountry, showjumping en racen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Dalmar Overreach Boot Medium
  € 68,95 € 51,71 -25%

  Dalmar Overreach Boot Medium

  (27)
 2. Sale
  Dalmar Peesbeschermers Light Zwart Cob
  € 94,95 € 71,21 -25%

  Dalmar Peesbeschermers Light Zwart Cob

  (1)
 3. Sale
  Dalmar Eventer Voorbenen Zwart
  € 100,95 € 75,71 -25%

  Dalmar Eventer Voorbenen Zwart

  (80)
Aantal per pagina:
24 96

Dalmar creëert de meeste technologische ontwikkelde beenbescherming, dit doen ze aan de hand van de laatst ontwikkelde materialen uit de Formule 1 en Ruimtevaarttechnologie. Ze gebruiken deze materialen om de pees van je paard zo goed mogelijk te beschermen met zo’n laag mogelijk toegevoegd gewicht aan de benen.

Dalmar heeft als missie het voorkomen van peesblessures bij paarden. Vooral bij de disciplines zoals eventing is een blessure zomaar gemaakt. Het paard kan met de hoef een pees makkelijk aantikken en beschadigen. Als voorbeeld zijn de Eventing beenbeschermers gemaakt van carbon, dit materiaal biedt de beste bescherming voor de pezen, tussenpees, het pijnbeen en het kogelgewricht. Carbon heeft een optimale sterkte- gewichtsverhouding en een lage thermische uitzetting. De dichtheid van carbon is bijvoorbeeld veel lager dan staal.

De beenbescherming van Dalmar zijn sterk schokabsorberend, vorm zich goed om het been en zijn lichtgewicht. Verder kunnen ze versterkt zijn met carbon voor optimale bescherming en hebben sluitingen met sterk klittenband.

Verder zijn de beenschermers voorzien van het unieke Air Cooling systeem voor de verkoeling van de benen. Dat is een van redenen van ruiters om geen beenbescherming te gebruiken tijdens het rijden, het kan de pezen oververhitten. Peesbeschermers en bandagen sluiten het been af en kunnen voorkomen dat de hitte die ontstaat niet kan ontsnappen tijdens de beweging van het paard. Dalmar heeft daarom een gepatenteerde Air Cooling systeem. Dit systeem maakt gebruikt van de koude lucht die door het bewegen van de benen tegen de voorkant van de benen komt. Deze koude lucht wordt door de beschermer geleid en kan zo de pezen verkoeling bieden tijdens het rijden.

In het kort is de beenbescherming van Dalmar gericht op de beenbescherming van je paard op de meeste effectieve manier! Door de juiste materialen en Air Cooling systeem worden de pezen op de meeste veilige manier beschermt tijdens Eventing, Crosscountry, showjumping en racen.