Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Koop jouw Sinterklaas cadeaus bij Agradi! Alles voor paard en ruiter!

Koop jouw Sinterklaas cadeaus bij Agradi!

Critical Care Fine Grind Kleine Huisdieren 100gr

  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • 90 dagen bedenktijd *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 700.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Critical Care Fine Grind is een premium recovery dieet voor herbivoren die hun eigen dieet niet willen eten als gevolg van een operatie of ziekte. Het is laag in koolhydraten en suiker en hoog in vezels.

Het percentage vezels bedraagt 23% en het vezelrijke timotheegras zorgt voor een goede darmfysiologie en spijsvertering. Critical Care Fine Grind is lekker en sluit dicht aan bij het natuurlijke dieet van kleine herbivoren. Het is eenvoudig te mengen en toe te dienen. De acceptatie door de dieren is goed.

Critical Care Fine Grind is ten opzichte van Critical Care echt specifiek bedoeld voor patiënten in de opname of met een voedingssonde. Het is veel fijner gemalen dus past het gemakkelijk door de sonde en voedingsspuit, zelfs door smalle nasogastrische sondes van 1,7 mm.

Samenstelling:
Timothee gras, sojapeulen, tarwekiemen, havervliezen en -zemelen, grof gemalen tarwemeel, soja-eiwittenextract (genetisch gemodificeerd), zout, suikerrietstroop, gist.
Additieven: vitamine A 12,000 IE/kg, vitamine C (L-ascorbine zuur) 10.000 mg/kg, vitamine D3 660 IE/kg, vitamine E (alpha-tocoferolacetaat) 110 mg/kg, koper (als koper-II-sulfaat, pentahydraat) 5 mg/kg.

Indicatie:
Voedingssupplement/ volledige voeding voor slecht etende kleine herbivoren dit niet in staat of bereid zijn om zelf te eten als gevolg van ziekte, operatie of ondervoeding. Geschikt voor kleine herbivoren, zoals konijnen, cavia’s, chinchilla’s e.a.

Te gebruiken bij:
- Slechte motiliteit spijsverteringskanaal
- Ernstig gewichtsverlies
- Na gebitsbehandeling
- Na operatie
- Ouderdom

Dosering:
Mix 1 deel Critical Care Fine Grind met 3 delen warm water.
De hoeveelheid water kan worden aangepast aan de gewenste consistentie van de voeding.
Hoeveelheden zijn algemene richtlijnen en moeten worden aangepast naar de gezondheidstoestand van de patient. Verdeel de dagelijkse hoeveelheid in 4-6 maaltijden per dag, of anders volgens de instructies van de dierenarts.

Critical Care Fine Grind werkt het beste bij voedingssondes van 1.7 mm of langer, ook nasogastrische sondes. Spoel de sondes goed door na elk gebruik om verstopping te voorkomen.
Zorg dat er altijd voldoende water voor het dier ter beschikking is.

Herbivore zoogdieren: dagelijks ongeveer 3 eetlepels per kg lg.
Herbivore reptielen: Dagelijks ongeveer 1 eetlepel per kg lg.

Toediening:
Critical Care Fine Grind kan toegediend worden via een spuit of via een sonde voor sondevoeding.

Wachttijden:
Niet van toepassing.

Bewaarconditie:
Koel en droog. Met water verdund product is maximaal 24 uur houdbaar in de koelkast. Een aangebroken verpakking is, indien goed afgesloten, 6 maanden houdbaar. Deze hoeft niet in de koelkast bewaard te worden.

Tips voor het gebruik van Critical Care Fine Grind in kleinere nasogastrische sondes:
1. Test het product wat je door de sonde wilt doen eerst buiten de patient voordat hij geplaatst is.
Spoel de sonde door met warm water en bepaal de hoeveelheid water nodig om de sonde goed te reinigen.
2. Als je sonde kleiner is dan moet je spuit ook kleiner zijn. Als de spuit te groot is loopt de druk te hoog op in de sonde en wordt het product er niet goed door geleid. Maximaal 3 ml spuit op een sonde van 1,7 mm diameter en 1 ml spuit op een sonde van 1,2 mm diameter. Grotere sondes kun je gebruiken met een spuit van 10 ml of groter.
3. Spuit het product heel langzaam door de sonde. Als je het snel wilt doen dan verhoog je de druk en wordt de voeding niet goed door de sonde geleid.
4. Mix het product zoals aangegeven op de verpakking, je hoeft het niet nog verder te verdunnen als het in een sonde moet.
5. Spoel de sonde goed door na ieder gebruik. Gebruik ook voldoende volume om het goed schoon te maken.

Instructies voor het plaatsen van een 1,7 mm nasogastrische sonde bij een konijn
1. Soms is het gunstig om hiervoor een sedatiemiddel te gebruiken. De literatuur beschrijft het gebruik van een combinatie van een opiaat en een benzodiazepine om stress te verlagen. Lokaal anaestheticum wordt gebruikt in de neusgaten van het konijn.
2. De grootte van de sonde is afhankelijk van de grootte van de patient. Meestal zijn sondes tussen 1.7 en 2.7 mm geschikt.
3. Passage lengte wordt bepaald door te meten van neustip naar de laatste rib, en wordt gemarkeerd op de sonde.
4. Het konijn wordt voorzichtig maar goed vastgehouden en het hoofd wordt naar ventral gebogen om passage te vergemakkelijken.
5. Een water oplosbaar glijmiddel wordt op de sonde gedaan samen met wat lidocaïne 2% gel en de sonde wordt zachtjes in de neusvleugel gebracht. Deze gaat ventral gericht op de ventral meatus. Een klein beetje weerstand kun je voelen.
6. De sonde wordt opgeschoven tot in de maag zoals gemarkeerd op de sonde.
7. Om te controleren of de sonde goed zit kun je maag inhoud aspireren via de sonde, ofwel via röntgenfoto als de sonde zichtbaar is.
8. De sonde wordt aan de mediale zijde van het neusgat gehecht en bovenop het hoofd. Meestal is een kraag niet nodig, en wordt de sonde goed getolereerd.


Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Vitaminen en Vitaminen

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
  • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
  • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.