• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

cdVet Singulares Knoflookgranulaat 900g

Kleur

Maat

Aantal: 1

Euro icon

wij hebben een laagste prijs garantie *

cdVet Singulares Knoflookgranulaat 900g productomschrijving

Knoflook wordt door vele paardenbezitters als natuurlijke insektenbescherming gebruikt.

Insektenafweer en knoflook

Het is bekent dat sommige paarden meer dan andere last van insektenbeten hebben. Hieruit is afteleiden dat de eigen geur van paarden een dragende rol in de insektenafweer speelt.

Het ongedierte wordt door de uitgeademde koolstof en bij het zweet uitgescheide melkzuur aangelokt. Dit suggereert dat de,verslechtering door steekmuggen met de stofwisseling in de richting Zuur- Base huishouding te doen zou kunnen hebben. Om de kenmerkende geur en uitwasemingen voor het ongedierte zo onaantrekkelijk mogelijk te maken zullen we op de eerste plaats aan de vraag van evenwichtige voeding denken.

In het bijzonder zal op de voeding gelet worden die voor een goede huidstruktuur en een perfect funktionerende stofwisseling belangrijk zijn.Deze omvatten in de eerste plaats de sporenelementen zink, koper, seleen en mengaan. Zij vormen de basis voor een gezonde en veerkrachtige huid en zullen voor een overeenkomstige puur natuurlijk mineraalvoeder ( MicroMineral ) gevoederd worden, omdat het gehalte in het grondvoer niet meer in voldoende hoeveelheid aanwezig is.

In de voeding-gerelateerde verdediging tegen insecten scheint zwafel en de verdamping van deze stof op de huid een bijzondere rol te spelen.

Geschikt hiervoor zijn zwafelhoudende kruiden, maar vooral de knoflook, die een bekent insectenwerende werking heeft. Alle doemdenkers ten spijt behoort knoflook met zijn gezondheidsbevorderende werking tot de natuurlijke bescherming tegen Endo-en Ektroparasieten in het paardenvoedsel. Jammer genoeg wordt in zogenaamde wetenschappelijke onderzoekingen gewaarschuwd voor knoflook. Dat een dergelijke publicatie in een toonaangevend tijdschrift American Journal of Vetenairy Research paarden met mateloze knoflook overvoeding van zegge en schrijven tussen de 120 en 160 gram gevriesdroogde knoflook per paard per dag totaal 70 dagen lang blootgesteld waren, werd in de Media verzwegen, om zo een argelose paardenbezitter in de war te brengen. 120 gram gedroogde knoflook is ca. 6 tot 8 knollen knoflook, dus 50 tenen knoflook.

Bij deze absolute overvoeding met knoflook kan het tot bloedarmoede lijden van waaruit de wetenschappers van zijn tijd concludeerde dat grote hoeveelheden knoflook schadelijk zijn.

Dat willen wij ook niet tegenspreken.

Maar het feit is toch dat vandaag de dag knoflook als steppe plant tot voedingsspectrum van de voorouders aan onze paarden behoord. Echter geen paard kan zulke hoeveelheden innemen, zoals in deze studie beschreven word.

Voor de gezondheid van de huid is 5 tot 20 gram gedroogde knoflook voldoende per dag afhankelijk van het gewicht. De hoeveelheid maakt het gif en in de laatste jaren konden vele paarden van insectenplagen dank zij knoflook beschermt worden.Op de Webside van het Instituts für Veterinäpharmakologie und Veterenärtoxikologie wordt de toxische dosis (giftige dosis) bij dagelijkse voedering met 0,2g/kg lichaamsgewicht van de gedroogde knoflook aangegeven, wat overeenkomt met 2g/kg lichaamsgewicht van de verse knoflook. Als maximale middelste dagdosis van verse knoflook of equivalent wordt daar aanbevolen: Katten en honden: 4g/dier, grote herkauwers: 20-30g/dier Paarden: 20g/dier

25 jaar geleden was de knoflookvoeding wijdverspreid, en we weten uit eigen ervaring en uit vele schilderingen, dat knoflook voor allen dan een hulp is, als niet alle paarden van een kudde met knoflook gevoerd werden.

De met knoflook gevoerde paarden werden duidelijk minder door insecten belaagd als de overige groep.

cdVet Singulares Knoflookgranulaat 900g reviews

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Vraag en Antwoord

Stel gerust je vraag over cdVet Singulares Knoflookgranulaat 900g

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Bekijk ook andere Knoflooksnippers voor paarden

 1. vanaf € 14,39
  Sectolin Knoflooksnippers
  (149)
 2. Sale
  € 8,00 € 7,60 -5%
  Hilton Herbs Knoflook granules Bye Bye Fly 1 kg
  (0)
 3. € 29,95
  Sensipharm Knoflookgranulaat 1kg
  (0)
 4. € 25,99 € 22,69 -13%
  Sectolin Feneknofmix 1,5kg
  (63)