Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

BR Martingaal

Een BR Martingaal vind je in de online webshop van Agradi voor de allerlaagste prijs! Een martingaal is een hulpteugel die je gebruikt bij het paardrijden. Met een martingaal voorkom je dat je paard zijn hoofd te ver omhoog doet, waardoor je de controle van je paard zou verliezen. Als je paard een normale hoofd-/halshouding heeft, dus niet te ver omhoog, heeft de martingaal geen inwerking. Het fijne van een martingaal als hulpteugel is dus dat het enkel ingrijpt wanneer je paard zijn hoofd te hoog houdt. Als je paard zijn hoofd te ver omhoog doet, geeft de martingaal een neerwaartse druk waardoor je paard weer zijn hoofd laat zakken. Gaat het paard met zijn hoofd zakken, dan is de neerwaartse druk ook weer weg.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
  1. Sale
    BR Martingaal Jaywick Oak/Zilver
    € 99,95 € 89,95 -10%

    BR Martingaal Jaywick Oak/Zilver

    (2)
Aantal per pagina:
24 96

Je bevestigt een martingaal op meerdere punten: het eerste bevestigingspunt is de singel, je bevestigt de martingaal hier aan de singel met behulp van een clipje (als je een ringetje aan je singel hebt) of met een leren lus. Gebruik je de lus dan schuif je deze om de singel voordat je je singel vastmaakt. Het tweede bevestigingspunt is de halsriem. Je maakt de martingaal aan de hals vast door middel van een leren riempje met een gespje. Deze doe je om je paard zijn hals heen. Het laatste bevestigingspunt is aan de teugel. Aan het uiteinde van een martingaal zitten twee ringetjes. Je maakt je teugels los van elkaar (in het midden van je teugels zit een gesp) en hier schuif je de ringetjes omheen. Een BR martingaal is te koop in maat pony, com en full.

BR heeft ook een martingaal met een inbegrepen voortuig, dit voorkomt dat je zadel naar achteren kan schuiven.

Bij een martingaal kan er gebruik gemaakt zijn van elastiek. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid en kan voor demping zorgen op het moment dat het paard het hoofd te hoog houdt.

De riempjes welke van de halsriem naar de teugels loopt noem je een martingaalvork. Deze kan je van het merk BR ook los kopen. Een martingaalvork kan gesloten zijn met rubber of leer. Hierdoor kan het paard niet met zijn mond achter het riempje blijven hangen wanneer hij erin zou happen.

Wil je echt een mooie set, combineer dan jouw martingaal naar keuze met een hoofdstel van BR.

Naast een BR martingaal vind je bij ons nog vele andere hulpteugels, zoals bijvoorbeeld een

thiedemann of een voortuig. Maar behalve hulpteugels vind je bij ons eigenlijk alle producten die je

maar nodig hebt voor de ruitersport. Kijk daarom snel verder op onze webshop, wij wensen je veel plezier toe!