Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

BR Bitten

BR bitten vind je op agradi.nl met laagste prijs garantie! Er zijn heel veel verschillende vormen bitten, voor elk type paard is er wel een goed passend bit waar hij/zij fijn op loopt. Je hebt bijvoorbeeld enkelgebroken bitten, dubbelgebroken bitten en ongebroken bitten, en daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit een watertrens, een bustrens, een D-trens, een kneveltrens enzovoorts. Een bit is nooit geschikt voor elk type paard. Een enkelgebroken bit heeft namelijk een hele andere inwerking dan een dubbelgebroken bit, een ook het type ring maakt wel degelijk een verschil. Doe dus eerst je research, en probeer verschillende typen bitten uit. Want one size does not fit all.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  BR Kneveltrens Apple Mouth 18mm RVS
  € 46,95 € 42,25 -10%

  BR Kneveltrens Apple Mouth 18mm RVS

  (9)
 2. Sale
  BR Mondbalsem Appel 150ml
  € 12,50 € 11,25 -10%

  BR Mondbalsem Appel 150ml

  (8)
 3. Sale
  BR D-Trens Soft Contact Curved 14mm
  € 49,95 € 44,95 -10%

  BR D-Trens Soft Contact Curved 14mm

  (2)
Aantal per pagina:
24 96

Zoek je een BR bit dan heb je ruime keuzes. Bij het mondstuk heb je verschillen in maat, materiaal en vorm. RVS is het meest gebruikte materiaal, maar ook kunststof en cuprion zijn erg populair. Cuprion heeft koper in het materiaal verwerkt zitten, dit koper zorgt er voor dat het bit een ander smaakje heeft waarvan de aanleuning beter kan worden. Ook in vormen is er veel mogelijk. Het meest gebruikt zijn nog steeds de enkel gebroken en dubbel gebroken bitten. Daarnaast kan je bij BR ruitersport ook je ideale bit vinden als je op zoek bent naar een bit met een recht mondstuk of een anatomisch mondstuk.

De bitringen kunnen van verschillende formaten zijn. Bij een onderlegtrens zijn de bitringen kleiner dan andere bitringen. Een D-trens en een bustrens zorgen er voor dat het bit rustiger in de mond ligt en dat er geen velletjes tussen het scharnier kunnen komen. Een watertrens geeft meer bewegelijkheid in het bit maar let op dat er geen velletje van de mond van je paard in het scharnier klem komt te zitten. Vind je dit bit wel fijn en wil je velletjes voorkomen, gebruik dan bitringen. Een dressuurstang maar ook pelhambitten worden door geoefende ruiters gebruikt en heeft een hefboom effect om de hulpen verfijnd door te kunnen geven. Neem ook eens een kijkje bij onze BR hoofdstellen welke uit zacht Engels leer zijn gemaakt

Dus als jij op zoek bent naar een nieuw bit voor je paard, dan ben bij ons op het juiste (web)adres belandt! We hebben een zeer grote collectie aan BR bitten, dus er zal zeker eentje tussen zitten die goed werkt voor jou en je paard. Veel succes en en wanneer je wel een beetje hulp kan gebruiken kan je contact opnemen met onze klantenservice!