Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Bird's Bodembedekking en Vogelvoer

Vogelgrit van een goede kwaliteit vind je bij het merk Bird’s. Dit merk heeft verschillende soorten vogelgrit in het assortiment, waardoor er voor elke soort vogel wel een geschikt gritsoort te vinden is. Voor vogels die in een volière gehouden worden, is het belangrijk dat ze een speciaal aanvullend voer krijgen. Dit wordt dus vogelgrit genoemd en bevat extra mineralen en bouwstoffen om de vogels zo gezond mogelijk te houden. Vogelgrit is een combinatie van verschillende fijne korreltjes die de vogel in zijn geheel doorslikt en de spijsvertering ondersteunt. Meer informatie

Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Birds Vogelgrit Gemengd 1,5kg
€ 2,35

Birds Vogelgrit Gemengd 1,5kg

(1)
Birds Maagkiezel 1,5kg Grof
€ 2,59

Birds Maagkiezel 1,5kg Grof

(1)
Birds Maagkiezel 1,5kg Fijn
€ 2,59

Birds Maagkiezel 1,5kg Fijn

(1)
Aantal per pagina:
24

Bird's heeft verschillende soorten grit in het assortiment, zoals bijvoorbeeld oestergrit. Dit is een samenstelling van gemalen oesters, wat veel calcium bevat. Calcium ondersteunt de opbouw en het onderhoud van de botten. Oestergrit wordt bij vogels langzaam verteerd en hierdoor is de opname van de belangrijke stoffen optimaal. Voor kippen heeft Bird’s speciale kippengrit in het assortiment, dit is een samenstelling van verschillende schelpen en bevat ook veel calcium. Voor elke vogelsoort heeft Bird’s een ruime keuze aan speciaal aanvullend voer, zodat je vogel niks tekort komt.

Het voeren van een vogelgrit is zeer belangrijk bij vogels die in een volière of kooi gehouden worden. Het grit ondersteunt het spijsverteringsstelsel van de vogel op verschillende manieren. Vogelvoer wordt in de maag van de vogel vermalen en hierdoor worden de voedingsstoffen extra goed opgenomen. Een vogel heeft namelijk geen tanden. De maag van een vogel bestaat uit twee delen, een kliermaag en een spiermaag. In de kliermaag worden de korrels van het grit enzymatisch voor verteerd en in de spiermaag wordt het voer fijn gemaald met behulp van de korrels voor de verteerbaarheid. Wanneer een vogel geen grit krijgt, kunnen er spijsverteringsstoornissen optreden. Vogelgrit is dus een belangrijk onderdeel van vogelvoer. Omdat vogelgrit niet per definitie voer is, kun je dit product ook vinden bij onze bodembedekking voor vogels.

Producten van Bird’s koop je voor de scherpste prijzen bij Agradi, zodat je vogel de beste zorg krijgt. Met het ruime assortiment is er genoeg keuze aan soorten vogelgrit. Op de Sale pagina van Agradi staan alle producten die in de opruiming zijn en meedoen aan de stickeracties.