Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Betadine Ontsmettingsmiddelen

Betadine koop je online bij Agradi. Al ruim 50 jaar is Betadine een veel gebruikt middel bij wondverzorging. Anders dan reguliere jodium bevat Betadine de variant povidonjodium. Deze vorm desinfecteert net zo goed, maar prikt niet. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor honden, andere dieren en kinderen. Betadine is in al haar verschijningvormen een onmisbaar artikel in de EHBO Kit. Of je het nu thuis gebruikt, op het werk, sportclubs, stal of onderweg; waar kans is op wonden, bacteriën, virussen of schimmels wil je zeker niet zonder Betadine zitten. Betadine wordt het meest gebruikt voor de EHBO, wonden en het desinfecteren van de huid. Meer informatie

Logo
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Betadine Pompje voor 500ml
€ 4,99

Betadine Pompje voor 500ml

(35)
Agradi's keuze
Betadine Oplossing 500ml
€ 24,99

Betadine Oplossing 500ml

(231)
Betadine Scrub
Vanaf€ 15,99

Betadine Scrub

(118)
Aantal per pagina:
24

Betadine en wonden (EHBO)

Betadine oplossing is de meest bekende vorm voor wondverzorging. Breng de oplossing aan op de open wond door gebruik van een steriel gaasje of druppel het direct vanuit het flesje op de wond en de huid daarom heen. Zolang de wond nog open is kan de oplossing één tot twee keer per dag worden aangebracht. Je dient wel voorzichtig te zijn met je kleding, omdat de oplossing dun is en daardoor knoeien een mogelijkheid is!

Voor grotere, oppervlakkige schaafwonden of brandwonden is de Betadine zalf een graag gebruikt product. Breng de zalf aan op de wond. Door de vorm van de zalf blijft de zalf goed aan de wond plakken waardoor de werking lang aanhoudt. Het voordeel van deze zalf is dat er minder kans bestaat op vlekken en lekken. Zolang de bruine kleur te zien is in of om de wond betekent dit dat het middel nog werkzaam is. De bruine kleur verdwijnt wanneer het is uitgewerkt. Zo kun je dus eenvoudig zien of je het middel opnieuw moet aanbrengen.

Desinfecteren van de huid met Betadine

Ook wanneer er geen wonden behandeld hoeven worden kan Betadine van toegevoegde waarde zijn. Het helpt tegen bacteriën, virussen en schimmels. Hierdoor wordt het product bijvoorbeeld regelmatig gebruikt wanneer er bijvoorbeeld een nieuw paard wordt aangekocht. Het paard wordt dan vaak bij aankomst op de nieuwe stal gewassen om te voorkomen dat het een risico vormt voor de reeds aanwezige dieren.

Voor het desinfecteren van de huid gebruik je een wondontsmettingsmiddel, zoals Betadine Scrub. Voor meer lichaamsdelen met meer haar (hoofdhuid of sterk behaarde delen bij dieren) gebruik je als beste Betadine Shampoo.

Alles van Betadine koop je online bij Agradi. Naast Betadine vind je ook steriele gaasjes, watten, zelfklevend verband en andere benodigdheden voor het behandelen van wonden op onze website. Voor ontsmettingsmiddelen in de aanbieding, kun je een kijkje nemen op onze Sale pagina. Ook hebben wij een Outlet pagina waar je alle artikelen vindt die uit het assortiment gaan met hoge kortingen.