Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 20% KORTING op bijna ALLES! Actievoorwaarden >>

NU tot 20% KORTING op bijna ALLES! Actievoorwaarden >>

Begrijp je paard, begin bij jezelf

 0
 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Je natuurlijke gedragsvoorkeur is je manier van doen, die vooral bovenkomt in tijden van stress. Als je goed in je vel zit, stem je je gemakkelijk af op je omgeving of een situatie. Maar soms kost dat moeite.

Het viel organisatiepsycholoog Esther Huisman op hoe vaak er onbegrip is tussen ruiters en paarden. “Ruiters die niet begrijpen waarom een paard niet doet wat ze willen en paarden die in verwarring zijn, omdat ze de vraag niet snappen. Het zette me aan het denken. Zou het verschil maken als ruiters hun natuurlijke gedragsvoorkeur weten en die van hun paard? Dan kun je je namelijk je aanpak afstemmen op zijn voorkeur en daardoor meer bereiken.”

Esther dook erin en na drie jaar studie en onderzoek was Q4 HorseProfile een feit. Het is een programma aan de hand van een lijst vragen en stellingen, waarmee ruiters en instructeurs hun eigen natuurlijke gedragsvoorkeur kunnen ontdekken en die van hun paard. “Het geeft inzicht in waarom en hoe je iets doet. Maar ook waarom dat soms niet aanslaat bij jouw paard of bij een leerling. Tijdens een training gaan we daar dieper op in en leer je hoe je effectiever kunt zijn.”

Doodmoe

Schrijfster en instructeur Tessa van Daalen volgde zo’n training en viel van de ene verbazing in de andere. “Ik ben al jarenlang instructeur en weet uit ervaring dat het met de ene leerling als vanzelf lijkt te gaan, terwijl ik van de andere doodmoe thuis kom. En dat geldt ook voor paarden. Maar nu heb ik pas ontdekt hoe dat komt. Het was echt een openbaring. Ik wou dat ik dit jaren eerder had geweten. Ik kan door deze kennis mijn trainingen en lessen veel effectiever en leuker voor paarden en leerlingen maken. ”

Tessa vond dat veel meer ruiters en instructeurs moeten profiteren van deze kennis. Ook Esther wil graag meer begrip kweken tussen ruiters en paarden. Vandaar dat het tweetal besloot er een boek over te schrijven. De titel luidt: ‘Begrijp je paard, begin bij jezelf’.

Specificaties

 • Artikelnummer: 44572458
 • Merk: Agradi

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Algemene Paardenboeken

Reviews

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Stel je vraag over dit artikel

Door op "Verstuur" te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.