Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

Back on Track Muts

Back on Track mutsen koop je online bij Agradi. Back on Track is de marktleider op het gebied van therapeutisch ondersteunende producten voor mens en dier. Door een combinatie van synthetische vezels waar keramieken vezels in verwerkt zijn heeft het materiaal op veel vlakken een ondersteunend en verbeterend effect. De textiel wordt dan ook gebruikt door vele ruiters en trainers in de topsport, waaronder springruiter Jos Lansink. Back on Track heeft verschillende producten ontworpen voor verschillende doeleinden, zodat het precies effect heeft op de plaats waar ondersteuning gewenst is, zoals de Back on Track mutsen.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Nieuw
  Back on Track Hoofdband Jamie Zwart
  € 9,90 € 8,91 -10%

  Back on Track Hoofdband Jamie Zwart

  (0)
 2. Back on Track Hoofdband Zwart
  € 18,95 € 17,06 -10%

  Back on Track Hoofdband Zwart

  (4)
 3. Back on Track Hoofdband met Net Zwart
  € 18,95 € 17,06 -10%

  Back on Track Hoofdband met Net Zwart

  (3)
 4. Back on Track Wollen muts Kim Zwart
  € 31,95 € 28,76 -10%

  Back on Track Wollen muts Kim Zwart

  (1)
 5. Back on Track Wollen muts Kim Olive
  € 31,95 € 28,76 -10%

  Back on Track Wollen muts Kim Olive

  (1)
 6. Sale
  Back on Track Muts Rose Blauw Onesize
  € 38,95 € 35,05 -10%

  Back on Track Muts Rose Blauw Onesize

  (0)
 7. Back on Track Wollen muts Kim Grijs
  € 31,95 € 28,76 -10%

  Back on Track Wollen muts Kim Grijs

  (1)
Aantal per pagina:
24 96

In het najaar het fijn om je hoofd te beschermen tegen wind en kou. Koude wind zorgt ervoor dat je hoofd en oren koud wordt, wat al snel hoofdpijn veroorzaakt. Om dit te voorkomen kun je een van de mutsen van Back on Track gebruiken. Naast het droog houden van je haar zorgt deze ook dat je oren niet koud worden van de wind.

De mutsen van Back on Track worden gemaakt met Welltex®. Dit materiaal van een mengsel van wol en acryl is rekbaar, zacht en is uniek door de ingesmolten keramische deeltjes. Deze keramische deeltjes in de Back on Track muts hebben de functie dat ze de infrarode warmtestraling vanuit het lichaam weerkaatsen. De invloeden van deze straling op het lichaam zijn uitgebreid onderzocht. Zo werd bewezen dat het richten van de straling op bepaalde gebieden van het lichaam de doorbloeding hier verbeterde. Dit zorgt ervoor dat de locatie warm wordt van binnenuit. Door de gestimuleerde doorbloeding zorgt het er ook voor dat verwondingen, kneuzingen en ontstekingen sneller genezen.

Naast de Back on Track mutsen vind je nog veel meer artikelen van Back on Track bij Agradi, zoals de kleding met de therapeutische werking van Welltex®. De therapeutische werking heeft voor iedereen een extra toegevoegde waarde doordat het in de winter extra voor warmte zorgt, de onderkleding, handschoenen en truien zijn dan ook echte aanraders tijdens het koude seizoen. Ook voor je paard zijn er verschillende producten zoals Back on Track dekens, beenbeschermers en dekjes van Back on Track met de werking van Welltex®. Bestel jouw Back on Track muts gemakkelijk en voordelig bij Agradi.

Zo werkt Back on Track met Welltex®

Welltex® is een garen van polyester (PE) of polypropyleen (PP) waarin mineralen zijn verwerkt die ook in klei en groene leem voorkomen. Veel dames, maar ook heren nemen wel eens een gezichtsmasker met klei erin verwerkt.

In de paardensport wordt klei en leem gebruikt op de benen van een paard. Dit doet men om de doorbloeding te bevorderen, te koelen of te verwarmen, vocht te reduceren en herstel te bevorderen. Deze mensen kunnen beter Back on Track producten gebruiken. Back on Track en klei of leem werken identiek. Het reflecteert de infrarode warmte, waarbij Back on Track veel gemakkelijker is in het gebruik. Ze zijn gemakkelijk wasbaar en oneindig in gebruik.

Een deel van alle warmte die wij uitstralen is infrarode warmte. Infrarode warmte komen we vaak tegen. Een lamp in het donker die aanspringt als we dichtbij komen reageert er op. De afstandsbediening van de TV. En de infrarode sauna zit er vol mee. Omdat we infrarode warmte zelf niet voelen is het beter om van infrarode energie te spreken.

Weltex.jpg

Het lichaam heeft een gemiddelde temperatuur, waarbij een te veel aan warmte wordt uitgestraald. Als deze gereflecteerd wordt ‘denkt’ het lichaam dat de koeling niet goed werkt, de aderen verwijden zich waardoor de doorbloeding verbetert.

Verbeterde doorbloeding

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat infrarode energie door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd (3). De cellen sturen een signaal naar de hersenen dat de warmte in de cel omhoog gaat. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich. Niet alleen in de huid maar ook in de dieper gelegen weefsels. Hierdoor worden niet alleen de oppervlakkige bloedvaten bereikt maar ook die in de spieren en rond de gewrichten. Een betere doorbloeding zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en voor een betere vochthuishouding.

Warme of koude handen en voeten of te hete pezen?

Vergelijk ons lichaam eens met een woning. In de woonkamer is het 20°C. In de slaapkamer is de temperatuur lager. Als we in de slaapkamer de doorstroming bevorderen door de verwarming open te draaien, wordt het daar ook warm.

Kijken we naar ons lichaam dan zit de warmte in het lichaam, maar door een mindere doorbloeding in de haarvaten in de handen en voeten voelen deze koud aan. Door een verbeterde doorstroming bereikt de warmte nu ook de handen en voeten.

Indien we warme handen hebben, warmer dan de rest van het lichaam, zal een betere doorbloeding verkoelend werken.

Mensen in de paardensport die bang zijn dat de pezen onder een peesbeschermer te heet worden zullen om deze reden Back on Track beschermers kiezen.

Ontstekingsremmend

De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lossen spanningen op in de spieren en versterken het lichaamseigen vermogen om ontstekingen op te lossen (1) en schade te herstellen. Daardoor worden de Back on Track producten vaak gebruikt bij problemen waar ontstekingen een deel van zijn.

Minder pijn

Uit hetzelfde onderzoek (2) werd reductie van pijn aangetoond. Mensen en dieren met chronische pijn kunnen verlichting vinden tijdens en na het dragen van Back on Track producten.

Sneller herstel.
Bij een wetenschappelijk onderzoek naar wondgenezing (4) zag men een sneller herstel onder invloed van infrarode energie. Niet alleen een wond is sneller genezen maar ook trainingsschade aan de spieren in de vorm van haarscheurtjes (spierpijn) is sneller hersteld.

Back on Track met Welltex® kun je preventief gebruiken bij de voorbereiding, tijdens en na de arbeid. Het versnelt de warming up, helpt bij de arbeid en ondersteunt het herstel. Minimaal een half uur voor en na de arbeid gebruiken geeft al resultaat. Opbouw naar 24 uur dragen is geen probleem.

Bron 1: Biological effects of melt spinning fabrics composed of 1% bioceramic materal door Department of Diagnostic Radiology, Taipei Medical University Hospital, Taiwan

Bron 2: Timothy Browstone: Proefschrift: The effects of Back on Track rugs on equine locomotion. University of Reading, Deparment of Agriculture, England

Bron 3: NIH Public Acces, published in final edited form as: Photonics Lasers Med. 2012 November: Far infrared radiation: its biological effects and medical applications

Bron 4: Promotive Effects of Far-Infrared Ray on Full-Thickness Skin Wound Healing. Hideyoshi Toyokawa, Yoichi Matsui, Junya Uhara, Hideto Tsuchiya, Shigeru TeshimaHideki Nakanishi, A-Hon Kwon, Yoshihiko Azuma, Tesuo Nagaoka, Takafumi Ogawa and Yasuo Kamiyama First Department of Surgery and Regeneration Research Center for Intractable Diseases, KansaiMedical University, Osaka, Japan.