Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

NU tot 30% korting op wintercollecties 2021! >>

Back On Track Deken

Back on Track dekens koop je online bij Agradi. Het Zweedse merk Back on Track richt zich op het produceren van beschermende producten voor hond, paard en mens. Het door hen ontwikkelde materiaal Welltex® is ontworpen aan de hand van Chinese geneeskunde en wetenschappelijke resultaten. Al jaren is het merk dan ook favoriet bij vele ruitersporters, Back on Track mag dan ook niet ontbreken bij Agradi. Een groot deel van het assortiment van Back on Track is speciaal ontwikkeld voor het paard, zoals de verschillende dekens.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Back on Track Hals Maasdeken Zwart
  € 85,95 € 77,36 -10%

  Back on Track Hals Maasdeken Zwart

  (3)
 2. Back on Track Maasdeken Paard Zwart
  € 242,95 € 218,66 -10%

  Back on Track Maasdeken Paard Zwart

  (15)
 3. Sale
  Back on Track Regendeken 1680d Zwart
  € 248,95 € 224,05 -10%

  Back on Track Regendeken 1680d Zwart

  (3)
 4. Back on Track Maasdeken Paard Bordeaux
  € 242,95 € 218,66 -10%

  Back on Track Maasdeken Paard Bordeaux

  (15)
 5. Back on Track Maasdeken Paard Groen
  € 242,95 € 218,66 -10%

  Back on Track Maasdeken Paard Groen

  (15)
 6. Back on Track Staldeken Millie 200g Zwart
  € 229,00 € 206,10 -10%

  Back on Track Staldeken Millie 200g Zwart

  (0)
Aantal per pagina:
24 96

Het lichaam van alle levende wezens produceert warmte- en infraroodstraling. Wanneer een paard geen materialen op of om heeft, verdwijnt deze straling in de omgeving. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze infrarode warmtestraling de doorbloeding verhoogt en daarmee bijdraagt aan de ontspanning van spieren en het genezen van ontstekingen.

De meeste materialen nemen de straling op of laten deze door. Welltex® van Back on Track heeft keramische deeltjes die verwerkt zijn in de stof. Deze deeltjes reflecteren de infrarode warmtestraling die het paard uitstoot en zorgt ervoor dat de straling zijn positieve effect kan uitwerken onder de huid. Daarom heeft Back on Track een collectie dekens ontwikkeld voor het paard, zo kun je je hele paard voorzien van de positieve effecten van Welltex®.

De speciale Back on Track vliegendeken combineert de voordelen van Welltex® met die van een vliegendeken. De deken is luchtig, perfect om te gebruiken in warm weer en door de mazen wordt het paard beschermd tegen stekende insecten, ideaal voor gebruik op de weide.

Voor een extra bescherming tegen de kou heeft Back on Track staldekens met verschillende diktes voor zomer en winter. Zo kan je paard het hele jaar de positieve effecten van Welltex® ervaren.

Er zijn ook verschillende Back on Track uitrijdekens, ideaal om de spieren bij te staan tijdens de warming up en te ondersteunen tijdens de cooling down. Licht gevoerd geven deze het paard in de winter een extra laagje bescherming tegen de kou.

Naast de Back on Track dekens zijn er nog veel meer producten van Back on Track te vinden bij Agradi. Zo hebben we ook het hele assortiment producten voor mensen en honden. Koop jouw Back on Track deken gemakkelijk op Agradi.nl!

Zo werkt Back on Track met Welltex®

Welltex® is een garen van polyester (PE) of polypropyleen (PP) waarin mineralen zijn verwerkt die ook in klei en groene leem voorkomen. Veel dames, maar ook heren nemen wel eens een gezichtsmasker met klei erin verwerkt.

In de paardensport wordt klei en leem gebruikt op de benen van een paard. Dit doet men om de doorbloeding te bevorderen, te koelen of te verwarmen, vocht te reduceren en herstel te bevorderen. Deze mensen kunnen beter Back on Track producten gebruiken. Back on Track en klei of leem werken identiek. Het reflecteert de infrarode warmte, waarbij Back on Track veel gemakkelijker is in het gebruik. Ze zijn gemakkelijk wasbaar en oneindig in gebruik.

Een deel van alle warmte die wij uitstralen is infrarode warmte. Infrarode warmte komen we vaak tegen. Een lamp in het donker die aanspringt als we dichtbij komen reageert er op. De afstandsbediening van de TV. En de infrarode sauna zit er vol mee. Omdat we infrarode warmte zelf niet voelen is het beter om van infrarode energie te spreken.

Weltex.jpg

Het lichaam heeft een gemiddelde temperatuur, waarbij een te veel aan warmte wordt uitgestraald. Als deze gereflecteerd wordt ‘denkt’ het lichaam dat de koeling niet goed werkt, de aderen verwijden zich waardoor de doorbloeding verbetert.

Verbeterde doorbloeding

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat infrarode energie door de lichaamscellen wordt geabsorbeerd (3). De cellen sturen een signaal naar de hersenen dat de warmte in de cel omhoog gaat. Hierdoor verwijden de bloedvaten zich. Niet alleen in de huid maar ook in de dieper gelegen weefsels. Hierdoor worden niet alleen de oppervlakkige bloedvaten bereikt maar ook die in de spieren en rond de gewrichten. Een betere doorbloeding zorgt voor aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen en voor een betere vochthuishouding.

Warme of koude handen en voeten of te hete pezen?

Vergelijk ons lichaam eens met een woning. In de woonkamer is het 20°C. In de slaapkamer is de temperatuur lager. Als we in de slaapkamer de doorstroming bevorderen door de verwarming open te draaien, wordt het daar ook warm.

Kijken we naar ons lichaam dan zit de warmte in het lichaam, maar door een mindere doorbloeding in de haarvaten in de handen en voeten voelen deze koud aan. Door een verbeterde doorstroming bereikt de warmte nu ook de handen en voeten.

Indien we warme handen hebben, warmer dan de rest van het lichaam, zal een betere doorbloeding verkoelend werken.

Mensen in de paardensport die bang zijn dat de pezen onder een peesbeschermer te heet worden zullen om deze reden Back on Track beschermers kiezen.

Ontstekingsremmend

De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lossen spanningen op in de spieren en versterken het lichaamseigen vermogen om ontstekingen op te lossen (1) en schade te herstellen. Daardoor worden de Back on Track producten vaak gebruikt bij problemen waar ontstekingen een deel van zijn.

Minder pijn

Uit hetzelfde onderzoek (2) werd reductie van pijn aangetoond. Mensen en dieren met chronische pijn kunnen verlichting vinden tijdens en na het dragen van Back on Track producten.

Sneller herstel.
Bij een wetenschappelijk onderzoek naar wondgenezing (4) zag men een sneller herstel onder invloed van infrarode energie. Niet alleen een wond is sneller genezen maar ook trainingsschade aan de spieren in de vorm van haarscheurtjes (spierpijn) is sneller hersteld.

Back on Track met Welltex® kun je preventief gebruiken bij de voorbereiding, tijdens en na de arbeid. Het versnelt de warming up, helpt bij de arbeid en ondersteunt het herstel. Minimaal een half uur voor en na de arbeid gebruiken geeft al resultaat. Opbouw naar 24 uur dragen is geen probleem.

Bron 1: Biological effects of melt spinning fabrics composed of 1% bioceramic materal door Department of Diagnostic Radiology, Taipei Medical University Hospital, Taiwan

Bron 2: Timothy Browstone: Proefschrift: The effects of Back on Track rugs on equine locomotion. University of Reading, Deparment of Agriculture, England

Bron 3: NIH Public Acces, published in final edited form as: Photonics Lasers Med. 2012 November: Far infrared radiation: its biological effects and medical applications

Bron 4: Promotive Effects of Far-Infrared Ray on Full-Thickness Skin Wound Healing. Hideyoshi Toyokawa, Yoichi Matsui, Junya Uhara, Hideto Tsuchiya, Shigeru TeshimaHideki Nakanishi, A-Hon Kwon, Yoshihiko Azuma, Tesuo Nagaoka, Takafumi Ogawa and Yasuo Kamiyama First Department of Surgery and Regeneration Research Center for Intractable Diseases, KansaiMedical University, Osaka, Japan.